tisdag 11 december 2012

Marina Rubicon


Vi kom till Lanzarote från Las Palmas via en hamn på Fuertaventura ( Gran Tarajal ) i början på oktober. Det var två lugna seglingar mest för motor. 


Utflykt på Fuerteventura

Marina i Gran Tarajal Fuerteventura

 Man är tvungen att lämna Las Palmas siste september pga något som kallas ARC:en. Då samlas det drygt 200 båtar, som med gemensam start i Las Palmas sedan seglar över till Santa Lucia i Karibien. Den skulle startat den 25 november men just då var det hårt väder i hela området så starten sköts upp 2 dygn.
Under denna höst har det varit knepigt väder beroende på att det tidvis har legat ett lågtryck vid Azorerna istället för ett högtryck. Så vi har haft en hel del sydvindar vilket det i princip inte ska vara här.
Marina Rubicon
Men hamnen är bra så vi ligger tryggt. Dock ibland kan det bli mycket sug så båten far liksom runt. För att förhindra ryckningar har vi därför gummistroppar i förtöjningslinorna. Bryggorna i den här delen av världen är alltid flytbryggor som automatiskt följer med tidvattnet, som här är som mest uppemot 2,5 meter. 
Marinan är mycket bra med god service och vänligt bemötande. På kontoret är det en danska som är chef och talar alldeles utmärkt svenska. I hamnen är det endast vi och en mindre katamaran som för svensk flagg bland långliggarna, förutom en finskflaggad båt med en 81-åring ombord vid namn Allan. Han har jobbat på varven i Göteborg från nånstans 50-talet tills dom lades ner. Han talar därför utmärkt svenska.
Vi låg ju här också from januari tom mars. Under den perioden ordnade marinan ett 80-års kalas för denne Allan på ett ställe som kallas ONE BAR. Det var då vi lärde känna honom. För övrigt så träffas de seglare, som vill, torsdagskvällar på One Bar och tar en drink och ”ljuger för varandra”.
På vår brygga är det mest engelsmän som bor ombord. Vi har också en norsk granne men han är just nu i Oslo. Tror han kommer vid Lucia. Det finns också en båt med ett äldre schweiziskt par, han 83 och hon 81. Överhuvudtaget är stämningen här väldigt trevlig. Alla är vänliga och hjälpsamma.
En vanlig dag för oss ser ut ungefär så här. Jag går cirka halv nio och köper bröd. Vid tio tiden är frukost och morgonbestyren över och jag gör nåt jobb på båten en till två timmar och Klara skriver på boken.
Sen är det lunch och efter det lite siesta. På eftermiddagen går vi ofta en promenad eller simmar i marinans pool och tar en fika ibland ute ibland ombord. Lite senare är det städ o disk å sånt. 
 


Lasse lagar middag
Middag äter vi framemot åtta-tiden. Efter det går vi ibland iland till nån bar med musik. Sen är det läggdags.
Inköpen tar ju också en del tid då matbutikerna ligger en bit härifrån. Vi hyr bil någon gång per månad för att storhandla speciellt tunga varor. Vi åker då till huvudstaden , Arrecife, och handlar mest på Lidl och Ikea food. Det är 35 kilometer dit, så det tar inte allt för lång tid.
Vi har nu bott ombord på vår båt sedan mitten av september. Just i dag är det en mycket vacker och lagom varm dag. I alla fall om man inte ska jobba hårt fysiskt. Nu sedan några dagar har jag jobbat med att sätta dit nya skruv och pluggar i teakdäcket och Klara skriver på en bok men just nu är hon lite förkyld.
Och nu är vi alltså på båten sedan snart tre månader.
Vi flyger till Sverige 23 december och firar jul och nyår med barn och barnbarn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar