onsdag 25 januari 2012

Livet efter jobbet

Nu har vi varit på Lanzarote i snart tre veckor. Vi börjar få ordning på båten, vårt hem. Vi börjar vänja oss till vårt liv som pensionärer.
Innan vi lämnade Sverige hade vi bråda dagar att förbereda huset för uthyrning och att packa allt som vi skulle ha med oss. Så på morgonen klockan 04.30 den 6 januari hämtade taxi oss utanför Jonas hem, där vi tillbringade vår sista natt i Sverige.
Från Arlanda flög vi till Barcelona i ett halvtomt plan. Efter en timme och en hamburgare flög vi med ännu ett halvtomt plan till Gran Canaria. Här fick vi hämta ut våra stora resbaggar och hitta ett lokalt flyg till Lanzarote. Det gick smidigt även det. Med en hyrbil från flygplatsen i Arricife, huvudorten på Lanzarote körde vi  de 40 km till Playa Blanca, till marinan och äntligen kom ombord på Willrose. Allt som allt tog resan 14 timmar. Jättetrötta stupade vi i kojan efter en god middag på en kinakrog. Uppackning fick vänta till dan därpå.
Vi har hela tiden ett väder som kan jämföras med fina dagar i juni i Sverige. De flesta dagar har vi sol, men ibland lite moln. Den första veckan har det varit mycket blåsigt, men nu är det ofta vindstilla på förmiddagarna och lite vind på eftermiddagarna. Vi går nästan alltid klädda i shorts och skjorta. På kvällarna får man ta på sig en tröja.
På förmiddagar ägnar Klara åt att skriva och Lasse av diverse jobb på båten. På eftermiddagarna gör vi långa promenader. Klara har försökt simma i marinas pool, men vattnet var för kallt, så det fick vara.
I helgen hade vi hyrt bil igen och handlade sill, lingon och knäckebröd på IKEA. Vi passade även på att turista lite på ön. Vi besökte några mysiga vulkangrottor och öns vindistrikt, där vi  prövade några lokala viner.

Vinsafari

1 kommentar:

  1. Den 4 feb kommer vi! Så det vore bra om ni har testat av alla restauranger i Playa Blanca till dess ;-) Så vi slipper besöka dåliga... hehe

    /Tord

    SvaraRadera