söndag 12 februari 2012

Efter sex veckor

Idag är det söndag. Efter en mycket klar morgon börjar det komma lite moln. Nu har det gått sex veckor sen vi kom till Lanzarote. De sista två veckorna har det varit ovanligt kallt och mycket blåsigt. Vissa dagar har vi haft sol, men många dagar har varit molniga. I onsdags kom det några korta regnskurar. Människorna på strandpromenaden blev överaskade och sökte skydd under markiser som hänger över borden på restauranger. Restauranggäster i sin tur försökte tränga längre in för att undvika regnstänk. Med andra ord, kalabalik, men också skratt och förbrödring. Kyparna gjorde allt för att hjälpa till. Jag tror att förtjänsten ökade avsevärt för restauratörer den dagen.
Den sista veckan har Lasses kusin Tord med fru Birgitta varit i Playa Blanca. Tord hade med sig en ny fräsch flagga till Willrose. Av den gamla återstod bara slamsor.
Vi har umgåts en del. Bland annat har vi varit på utflykt med bil till några intressanta platser på ön. Från en höjd på 500m över havet har vi beundrat den vida utsikten över ön Graciosa. Senare besökte vi en populär strand med surfande ungdomar på de häftiga vågorna. Vi åt en utsökt lunch i en by i närheten. Innan vi återvände hem till båten hann vi också vandra i en gammal vulkankrater alldeles vid stranden.
Graciosa


Mirador del Rio

Vulkankrater vid El Golfo


Nu har Tord och Birgitta åkt hem igen. Vi återgår till vardagen. Fast idag blir det tvätt!
Vår engelske granne Graham har upplåtit sin båt till bekant familj. Själv har Graham flyttat iland. Familjen består av farfar, farmor, pappa, mamma, två flickor och en pojke. Barnen är mellan 9-12 år gamla. Det är bara farfar som kan segla. De andra har aldrig varit på en båt. Varje dag går de ut med båten för att segla.
Då det är så ovan besättning befarar vi att det kan vara problem med tilläggning. Vi vill inte att de skadar vår båt! Så vi passar varje dag när de kommer tillbaka. Första dagen behövdes det verkligen, men nu börjar de få lite vana och igår gick det smidigt utan någon hjälp.
På onsdagar och lördagar är det alltid marknad i marinaområdet. Tyvärr så finns det ingen mat att köpa. Här säljs bara saker som är helt onödiga. Trots detta är det alltid fullt med besökare.
Vi hoppas på att snart blir vädret varmare och att vi äntligen kan bada i havet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar