onsdag 22 februari 2012

Vardag på Lanzarote

Tiden här i Marina Rubicon går fort. Vi har anpassat oss till en vardag. Veckorna ser ganska lika ut.
Det är nästan alltid soligt. Det blåser ofta ganska friskt. Varje onsdag och lördag är det marknad i marinan. Man ställer fram marknadsstånd längs restaurangerna och säljer allt mellan himmel och jord, utom nyttigheter. Lasse säger att det nog är förbjudet att sälja sånt, som skulle kunna vara till nytta. Så vill du köpa något att äta, är det ingen ide att besvära sig dit. Du kan inte ens få tag i godis. Vill du däremot ha smycken av alla det slag, då är det bara att komma och ”fynda”.
Nu raljerar jag lite grann. Jag har faktiskt köpt en omlottkjol för stranden och tre fina temuggar.
Det finns också nylonskjortor, broderade bordsdukar samt olika stickade plagg för barn.
Det är alltid mycket folk som strövar bland stånden. Dessa dagar är det liv och rörelse i hamnen. Restaurangerna här gör säkert god förtjänst under dessa marknadsdagar.
De andra dagarna är det mycket lugnt i marinan. Vi grejar lite med dit och datt. Klara håller på att skriva på förmiddagarna och Lasse brukar fixa saker på båten, vilket alltid behövs.På eftermiddagarna brukar vi gå en promenad och handla. Det finns utmärkta livsmedelsaffärer, så vi äter gott varje dag.
19 mars 2012                          40 årig bröllopsdag firas på La petite Marmite

Här handlar vi hos en bra slaktare

Med Stefi på den holländska WildemanLanzarote vy

Vilar på väg till köpcendrum

Vi umgås en del med våra grannar här på bryggan. Det är folk från olika länder, de flesta engelsmän, men även schweizare, holländare, tyskar och en norrman. Varje torsdag träffas seglare på en bar över en drink. De flesta som kommer dit regelbundet är tyskar, så vi övar oss på tyska. Lasse är mycket duktig. Klara pratar endast efter ett par Gin tonic, då är hennes tyska utmärkt.
Vi har varit på två 80 års kalas och själva har vi firat våra 40 år som gifta på en restaurang. Överhuvudtaget är stämningen här i marinan mycket familjär. Karin som chefar här kommer från Danmark. Förutom danska, spanska och engelska pratar hon utmärkt svenska. Hennes trevliga sätt skapar god trivsel i hamnen, som för övrigt är mycket väl skött. Vi har faktiskt aldrig varit i en bättre skött marina. Vi kommer säkert att tillbringa även nästa vinter här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar