torsdag 1 mars 2012

Båtupptagning

Måndagen den 27 februari ringer väckarklocka 0630. Vi lämnar bryggan klockan 0900 och kör till varvet. Båten tas upp ur vattnet med en stor travellift.
Medan hon hänger i remmarna spolas undervattenkroppen med vatten under högtryck. Snäckor och annat som har satt sig fast på kölen samt gammal färg spolas av. Vi ser att både kölen och propeller ser ganska bara ut. Sedan körs Willrose till en plats där man pallar upp henne. Efter lunchen byter Lasse offeranoder på propeller och propelleraxel, samt sätter maskeringstejp mot vattenlinjen inför bottenmålningen.
Middag intar vi på Jumbo, vår favoritkinakrog. Här kommer vi samspråk med ett trevligt ungt par. Hon schweiziska och han tysk. Samtalet med dem flyter så smidigt att efter en timme är vi bästa vänner så vi bjuder dem till båten, senare när hon kommer i sjön.
Nästa morgon vaknar vi och det är tre meter ner till land. Vi kan börja jobba med bottenmålning. Vi hjälps åt med målningen. Den ene målar med pensel vid vattenlinjen, den andre använder roller för att stryka ut färgen på de stora ytorna. Vi växlar uppgifterna med varandra. Med ett avbrott för lunch på närmaste bar, jobbar vi hela dagen. När kvällen kommer är vi blåprickiga båda två. För att ta bort färgen från ansikten och händer använder vi lacknafta och tinner. Efter duschen traskar vi till La Petite Marmite, ett franskt ställe, där vi intar kvällens middag.
Onsdag morgon sjösättning och tillbaka till vår plats. Skönt att allt har funkat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar